ortopédiai szakrendelés
 
A RENDELÉS KEZELÉSEK CSÍPŐSZŰRÉSRE ONLINE BEJELENTKEZÉS ÁRLISTA ELÉRHETŐSÉGEK

A gyermekkori "lúdtalp" kezelése

 A gyermekkori lúdtalp vagyis a bokasüllyedés vagy még korrektebb kifejezéssel : lapos láb kezelése.
 
  1. A kicsi lapos lábbal nem kell foglalkozni, de aggódó szülők miatt fontos tudni, hogy minden gyermeknek 1 éves korig „O” lába van, járás tanulás időszakában ez az irány megváltozik, normál esetben 3 évek korban a legnagyobb az „X” eltérés a térdekben és a korai terhelés miatt ez lapos lábbal is jár, ill. a csecsemőkori talpi zsírpárna is akkor kezd eltűnni.  Ettől kezdve ez az eltérés folyamatosan csökken a növekedés során. Tehát kisgyermek korban az  enyhe X láb kis bokasüllyedéssel normális.
 
  1. A 4-5 évesnél idősebb gyerekeknél  panaszt  okozó lapos láb elsődleges kezelése a láb és lábszárizmok erősítése.
Nem pont a „lúdtalp tornára” gondoltam, szerintem fontosabb a jó általános edzettség, és az erős láb és lábszárizmok kialakítása valamilyen rendszeres sporttal vagy  tánccal ( persze szakosztályban) sokkal inkább mint otthon gyötörjük a gyereket azzal, hogy papírgalacsint dobáljon a lábával a kukába ( ez is lúdtalp torna). Persze a semminél az is jobb.
Betét és sarokék csak panaszok esetén és súlyos „X” térdnél javasolt! Ezek nem gyógyítják a lapos lábat, csak az alátámasztással  kialakított jobb helyzettel csökkentik a panaszokat, de nem erősítik az izmokat.
Személyes családi tapasztalatom alapján az évekig hordott „ billegős cipő”, mint egy aktív, egész napos lábtornára kényszerítő segédeszköz hatásos a lapos láb kezelésére.
 
  1. Ha gyermeknek fájdalmas panasza van, mindent megtettek az izomzat erősítésével a lapos láb csökkentésére, biztosan nincs idegrendszeri betegsége és nincs lábtőcsont „összenövése” ( tarsalis coalitio), és 8 – 12 év között van, elvégezhető a CALCANEO STOP műtét.

 

Calcano Stop

 
A műtét során a RTG képen látható eszközt ültettük be a lábba, ez egy napos kórházi tartózkodást és 2 hét mankózást igényel.
Az eszköz az idegrendszer befolyásolásával – fájdalom nélkül arra kényszeríti a gyermeket, hogy „jól” tartsa a lábát. Idővel az eszközt benövi a növekedésben lévő sarokcsont, az elveszíti funkcióját, de akkor már a megerősödött láb és lábszárizmok jól fogják tartani a lábat, ez által egy jó helyzetű és felnőtt korban tartósan panaszmentes láb lesz az eredmény.
 

                       Dr. Görgényi Szabolcs                                      www.ortopediaszombathely.hu


A felnőttkori  szerzett lúdtalp
A felnőttkori szerzett lúdtalp
Mi a tibialis posterior ín diszfunkció (PTTD) ?
PTTD  betegséget gyakran nevezik "felnőttkori  szerzett lúdtalp"-nak. Bár ez a betegség gyakrabban csak az egyik lábat érinti, néhány esetben kétoldali is lehet. PTTD általában progresszív, ami azt jelenti, hogy folyamatosan egyre rosszabb, különösen akkor, ha nem kezelik időben.
Ultrahangos csecsemő csípőszűrés
Ultrahangos csecsemő csípőszűrés
A csecsemők első csípőszűrésnek ideális időpontja az első hat hét, minél korábban látjuk a babát, annál biztosabb, hogy az észlelt betegség műtét nélkül gyógyítható.
A vizsgálat rövid, a babát semmilyen kellemetlenség nem éri!
Lökéshullám terápia
Lökéshullám terápia
Hatékony és mellékhatás mentes fájdalom csillapítás
Rendelő címe:
9700 Szombathely,
Semmelweis Ignác u. 4-6.
Térkép és útvonaltervezés hozzánk
Bejelentkezés telefonon:
Hétköznapokon 08.00 - 17.30
 
 
A RENDELÉS

Magamról
KEZELÉSEK

Mozgásszervi ultrahang vizsgálat
A gyermekkori "lúdtalp" kezelése
Ultrahangos csecsemő csípőszűrés
Lökéshullám terápia
Hyaluronsavas ízületi injectio
Lábsebészet
Egynapos sebészeti lehetőség
Dongaláb kezelése
A felnőttkori szerzett lúdtalp
Gerincferdülés, Scheuermann betegség gondozása
Achilles ín kezelésének egy lehetősége
Saját vérplazma terápia
Protézis műtétek
A Denevér ágy
CSÍPŐSZŰRÉSRE ONLINE BEJELENTKEZÉS
ÁRLISTA
Copyright © 2013. Minden jog fenntartva.